Manual contra el Inmigracionalisme, realitzat per la Red Acoge: Lola Bañón, Mar González Mena, Paula Guerra, Julissa Jáuregui, David Laguia, Cristian López, Alba Moledo, Mariso Oliva, Teresa Palomo, Miquel Ramos, Samuel Regueira, Samanta Rioseras, Fernando Sanz Moreno i Jairo Vargas.

Guía sobre el tractament de la diversitat  cultural en els mitjans de comunicació elaborat per la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en la qual participen periodistes procedents de diversos orígens culturals amb la col·laboració del Centre UNESCO de Catalunya.

 

Guia de llenguatge inclusiu. Immigració racisme i Xenofòbia. Consell de l’Audiovisual de Catalunya Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual. Amb l’autoria de: Iolanda Tortajada, Dolors Comas d’Argemir, Marta Muixí, Raúl Martínez i Beatriu Guarro. Amb la col·laboració de: Blanca Garcés, Lena de Botton, Leticia Hernando, Laura López, Noura Aharchi, Sebastià Porras i Salwa El Gharbi..

 

Guia de comunicació inclusiva. Ajuntament de Barcelona, 2019

 

 

Recomanacions sobre el tractament de la comunitat gitana als mitjans de comunicacióConsell de l’Audiovisual de Catalunya i Federación Nacional de Asociaciones de Mujeres Gitanas (Kamira).

Deu propostes contra el discurs xenòfob als mitjans de comunicació. Preguntes sobre el textos periodístics.  Redacció: Laura Julián. Correcció: Núria Martínez Marco. Publicació: Alça la veu contra els delictesd’odi i discriminació. Projecte de CEAR-PV i Unió de Periodistes Valencians.

Observatorio de la islamofobia en los medios.  Socis que desenvolupen el projecte: la Fundación Al Fanar, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), la Fundación Tres Culturas del Mediterráneo, Casa Árabe i la Fundación Euroárabe de Altos Estudios.

 

L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments. Té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació.

Guía de Estilo para periodistas: ¿Cómo informar de colectivos en riesgo de exclusión? Les persones migrants, les persones amb discapacitat i la comunitat gitana són els col·lectius en risc d’esclusió sobre els quals es centra aquesta guia d’estil per a periodistes, elaborada per la Asociación Gallega de Reporteros Solidarios (AGARESO). Quina és la mirada dels mitjans de comunicació sobre aquests col·lectius?

 

 

Manual d’estil sobre minories ètniques del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Aquest Manual d’estil té la finalitat de contribuir a una societat més oberta i solidària. És una eina de treball enfocada a les noves aportacions i el seu èxit depèn de l’actitud decidida dels professionals de la comunicació contra les actituds racistes i xenòfobes.

 

Periodistas contra la xenofobia.  Sota el núvol de diaris, ones radiofòniques i senyals sense fils (transportadores d’imatges, sons i paraules), recorre els carrers un periodisme que no es vol deixar enredar. És un periodisme de base, que no es limita a cobrir fets noticiosos pel seu sensacionalisme, sobretot si en els fets estan implicades persones immigrants o refugiades als que l’entorn culpa de tots els mals socials. És un periodisme que no es limita a les rodes de premsa o a les fonts oficials còmodes, sinó que cerca informants proveïdors de punts de vista alternatius. És un periodisme que es planta davant els seus propis estereotips i prejudicis culturals, per tal de no alimentar les pors contra l’estranger. És un periodisme que no es limita a complaure les elits econòmiques o polítiques, perquè és un periodisme que milita contra el racisme i la xenofòbia.