¿Es odio? – Institut de Drets Humans de Catalunya. Manual que té per objectiu incrementar el coneixement de la societat civil sobre els delictes i els discursos d’odi, impulsar l’activisme contra l’odi i la discriminació (especialment en làmbit online) i afavorir l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques enfocades a la construcció de narratives alternatives.

 

 

Descarregables. Aquesta pàgina conté recursos descarregables per aprendre més sobre el discurs d’odi i les millors maneres de fer-li front. 

 

 

El discurs de l’odi a les xarxes socials: l’estat de la qüestió. Informe de situació sobre el DO a les xarxes socials, amb un diagnòstic del problema: el dilema entre la llibertat d’expressió i la repressió del discurs d’odi, valoracions i estratègies no jurídiques per combatre’l.

 

 

El discurs de l’odi a les xarxes socials. Resum executiu.

 

 

Observatori del discurs d’odi als mitjans de comunicació 2016-2017. Eina per a reflexionar sobre els discursos i la construcció ideològica als mitjans de comunicació.

 

 

 

Archivo ilustrado del odio. Aquest projecte mostra retrats i testimonis directes de persones que han denunciat agressions racistes al Servei SAID de l’organització SOS Racisme de Barcelona.

 

 

 

Museu Virtual del Poble Gitano a Catalunya. És un projecte web que pretén divulgar la història i cultura de les persones gitanes.

 

 

Musulmans Contra la Islamofòbia. És una associació catalana que té l’objectiu de prevenir i lluitar contra la islamofòbia.

 

 

Observatori Proxi. El Projecte Online contra la Xenofòbia i la Intolerància en Mitjans Digitals és una iniciativa de monitorització i resposta contra el discurs d’odi a Internet.

 

 

  Infografies i recursos gràfics. En aquest web de l’Ajuntament de Barcelona és possible trobar infografies i altres recursos gràfics descarregables sobre el discurs d’odi i altres fenòmens relacionats.

 

 

 

La publicació Delitos de odio contra los musulmanes denuncia que les comunitats musulmanes sovint són víctimes d’una retòrica que sovint les associa amb el terrorisme i l’extremisme o es presenten com una amenaça a la identitat nacional. Es retrata els musulmans com un grup monolític i s’insinua que la seva religió i cultura són incompatibles amb els conceptes de drets humans i democràcia. Aquesta intolerància, passada per alt, pot generar un clima que empari els delictes d’odi contra els musulmans, fet que suposa un intent d’aïllar-los de la societat.

 

 

 

Observatori per la Prevenció de l’Extremisme Violent. Des de la perspectiva de la societat civil, aquesta eina pretén dissenyar estratègies per prevenir l’amenaça que suposen totes les formes d’extremisme violent.